2 Aralık 2016 Cuma

minecraft haritaları

Minecraft'ı güzelleştiren en önemli detaylardan biride minecraft haritaları dır. Haritalar ile oyunu farklı dünyalara çevirebilirsiniz.

Minecraf Nedir?

Minecraft bir açık dünya oyunudur, 2011 yılında 1 haftada yazılmış ve 8 bit bir oyundur. Android,ios,pc/mac gibi platformlarda yayınlanmaktadır. Dünyanın he köşesinde toplam 100 milyon oyuncusu vardır.



30 Kasım 2016 Çarşamba

Minecraft Satıldı!


Dünyanın en çok oynanan oyunların birisi olan Minecraft, Mojang firması tarafından Microsoft'a tam 2,5 milyar USD karşılığında satıldı.

Minecraft gibi 8 bit bir oyunun videolarının bile milyonlarca izlenmesi tabiki kolay değil, Mojang firması çok büyük bir başarıyı yakaladı ve bu başarı Microsoft'un gözünden kaçmadı. Oyunun devir sürecinde ve devirinden sonra oyuncuları etkileyecek hiç bir değişim olmayacak.

Mojang firmasının en büyük hissedarı olan ve oyunun asıl yaratıcısı olan Notch, bu kadar büyük bir oyun ile sorumluluk almak istemediğini ve daha küçük projelerin başında olmak istediğini oyunun bu yüzden satıldığını söyledi.

Merak edenler için açıklayalım, PC/Mac, Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4, Vita, iOS ve Android sürümleri olduğu gibi devam edecek ve tüm platformlara güncellemeler gelecek. Oyunun yapısını değiştirecek hiç bir değişiklik yapılmayacak.

Milyonlarca kişi tarafından oynanan, Youtube'da binlerce youtuber çıkartan devasa oyunun Microsoft'a geçmesiyle neler olacak hep birlikte göreceğiniz.

29 Kasım 2016 Salı

Dev minecraft güncelemesi aralık ayında geliyor!

Dev minecraft güncelemesi aralık ayında geliyor!
Dev minecraft güncelemesi aralık ayında geliyor!


Minecraft'da bu yılın en kapsamlı güncellemesi aralık ayında yayınlanacak.

Ekim ayındaki güncelleme ile kutup ayısı ve bayraklar gibi yeni özellikler oyuna dahil edilmişti, Microsoft yaptığı açıklamada oyun konsolları için aralık ayında güncellemenin yayınlanacağını duyurdu.

Aralık ayında gelecek güncelleme ile yeni eşyalar, yeni arayüz, yeni bloklar ve durum efektleri kesin olarak gelecek ancak Microsoft'un süpriz yaparak daha farklı özellikler getirmeside beklenmiyor değil.

İksir yapmayı sevenler içinde ejderha nefesinden rakipleri oyalayacak iksirler yapılacak. Ayrıca yine Elytra adlı kanatlar sayesinde survivor moduna uçma özelliği gelecek ama bu kanatları elde etmek hiç kolay olacak gibi durmuyor.

2016 yılının en büyük güncellemesini sabırsızlıkla bekliyoruz, iyi oyunlar.