30 Kasım 2016 Çarşamba

Minecraft Satıldı!


Dünyanın en çok oynanan oyunların birisi olan Minecraft, Mojang firması tarafından Microsoft'a tam 2,5 milyar USD karşılığında satıldı.

Minecraft gibi 8 bit bir oyunun videolarının bile milyonlarca izlenmesi tabiki kolay değil, Mojang firması çok büyük bir başarıyı yakaladı ve bu başarı Microsoft'un gözünden kaçmadı. Oyunun devir sürecinde ve devirinden sonra oyuncuları etkileyecek hiç bir değişim olmayacak.

Mojang firmasının en büyük hissedarı olan ve oyunun asıl yaratıcısı olan Notch, bu kadar büyük bir oyun ile sorumluluk almak istemediğini ve daha küçük projelerin başında olmak istediğini oyunun bu yüzden satıldığını söyledi.

Merak edenler için açıklayalım, PC/Mac, Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4, Vita, iOS ve Android sürümleri olduğu gibi devam edecek ve tüm platformlara güncellemeler gelecek. Oyunun yapısını değiştirecek hiç bir değişiklik yapılmayacak.

Milyonlarca kişi tarafından oynanan, Youtube'da binlerce youtuber çıkartan devasa oyunun Microsoft'a geçmesiyle neler olacak hep birlikte göreceğiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder